20 en 21 april 2024: Vera Berkvens en Ton Lukassen

Expositie zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13:00u – 17:00u.
Op zondagmiddag poëzie en muziek: aanvang 15:00u, inloop vanaf 14:30u. Duur ± een uur. Tijdens de voorstelling geen tentoonstellingsbezoek!.

Mijn hele leven schilder en schijf ik . Geboren in Nijmegen, 1956, gestudeerd aan docentenopleiding tekenen/handvaardigheid en kunstacademie Arnhem. Ik woon en werk nu alweer 38 jaar in Enschede. In mijn werk is “de natuur” altijd de drijfveer. Alle waarnemingen zijn de moeite waard, zowel in verre oorden en afgelegen plekken als het stadspark. Het licht, de seizoenen, de dagdelen, en vogels en andere dieren, het is er altijd. Op pad heb ik altijd een klein schetsblok bij me. Kleine tekeningen, losse zinnen, worden thuis verder uitgewerkt, en gaan een eigen leven leiden. En spelen hun eigen taal in de verbeelding.
Groet Vera

Tijdens het weekend presenteer ik tekeningen, thema “bomen”, techniek: siberisch krijt/pastel, ingelijst /achter glas. Formaten wisselen van de kleinsten 20×15 cm tot de grootsten 50×65 cm.

Zondagmiddag 21 april is er een optreden van gitarist Ton Lukassen (www.tonentalen.nl), afgewisseld met gedichten van, en voorgedragen door Vera Berkvens.
De entree daarvoor is €10 gulden. Als u naar de voorstelling wilt komen kunt u zich aanmelden: veraberkvens@hotmail.com