27 januari 2024: 4Reel

(incl. koffie of thee bij aankomst, het atelier is open vanaf 19:45u.)Het optreden begint om 20:15u, de avond eindigt om 22:00u. Er is een pauze. 
Kaarten kosten €10 (incl. koffie of thee bij aankomst, het atelier is open vanaf 19:45u) en zijn te bestellen via
 mail.atelier287@gmail.com
(Er zijn maar 25 zitplaatsen, dus meld je op tijd aan!)

4Reel, Keltisch en meer…

4Reel is een band met een unieke sfeer. Naast liederen en instrumentals uit Ierland, Schotland en Bretagne laat het kwartet ook een fraaie voorraad eigen werk horen.

Het repertoire van 4Reel bestaat voor het grootste deel uit stukken uit Keltische streken, waarbij de band ervoor heeft gekozen om vaak wat minder bekende pareltjes uit de rijke muziektraditie op een bijzondere manier te arrangeren. De band schrijft ook eigen nummers die naadloos passen tussen het traditionele materiaal.

Ook het instrumentarium is hoogst origineel: naast flatback bouzouki, gitaar, accordeon, tinwhistle, strijkpsalter en contrabas gebruikt 4Reel vaak draailier en nyckelharpa. Daarbij is het hoofdinstrument van fiddler Jos geen viool maar een viola d’amore.

De kracht van 4Reel zit voor een groot deel in de line up: de door de wol geverfde oude rotten Leo de Kruis en Jos Koning met voortdurend weerwerk van de onbevangen “out of the boxers” van een jongere generatie: Lonneke Knegtel en Alieke Verburg. Deze combinatie staat garant voor bevlogen muziek en sprankelende optredens.

In februari ’23 bracht 4Reel een eerste cd uit: ”Days flow by” die veel lovende reacties kreeg.

4Reel is:
Alieke Verburg: zang, draailier, strijkpsalter, whistles.
Jos Koning: Viola d’amore, nyckelharpa, zang
Lonneke Knegtel: contrabas, zang.
Leo de Kruis: flatback bouzouki, gitaar, accordeon, bluesharp, zang

www.4reelfolk.nl